Storlom på Backa Loge. ©Bo Eklund

Hållbarhetsplan

på Backa Loge

Hållbarhetsklivet

Hållbarhetsklivet är Västsveriges samlade initiativ för en hållbar besöksnäring. Här visar vi exempel på vad Backa Loge gör för att följa fyra grundprinciperna:

  • Så lite onödiga miljöpåverkan som möjligt.
  • Bra för både boende och besökare.
  • Fler besökare när och där det inte är fullt
  • Fler jobb och jobb som går att leva på.

 

Här på Backa Loge väljer vi att ta hand om naturen genom ett bättre miljötänk via elförbrukning, avfallshantering och mattillagning. Miljö- och klimatfrågor är viktiga för oss och vi arbetar aktivt för att minimera verksamhetens miljöpåverkan. Vi tar ansvar för vår verksamhet och arbetar kontinuerligt med förbättringar kring hållbarhet.

Ett urval av lokala råvaror och närproducerade produkter, noggrant arrangerade för att visa deras färskhet och kvalitet.

Lokala matproducenter

Så lite onödiga miljöpåverkan som möjligt.

Matlagning från grunden: varmrökt lax med bönpasta.

Minska matsvinn

Matsmart? eller Matsvinn?

Utsikten från sommarcaféets altan över den glittrande sjön Fegen, en perfekt plats för avkoppling och naturupplevelser.

Återbruk och Återvinning

av avfall på Backa Loge.

Relax. Andas. Återkoppling. Här och nu.

Klimatsmarta produkter

Låt oss ta hand om en renare planet och friskare hud.

Ett urval av lokala råvaror och närproducerade produkter, noggrant arrangerade för att visa deras färskhet och kvalitet.

Samarbete

Samarbete är nyckeln till framgång.

Familjen Riskis på Backa Loge.

Lokal personal

Fler jobb och jobb som går att leva på.

Meny
Producerad av Wordpress Webbyrå Seoka