Bröllop / Fest

Drömbröllopet på Backa Loge

Älskar, lovar, lever.

Välkomna till Backa Loge, den idylliska platsen där era bröllopsdrömmar blir verklighet. Omfamnad av det storslagna Fegen Naturreservat, endast 109 km från Göteborg, erbjuder Backa Loge en lantlig och pittoresk miljö för ert oförglömliga bröllop.

Vår rustika loge är fylld av charm och historia, en perfekt bakgrund för att säga ”ja” till livet tillsammans. Med plats för upp till 90 sittande gäster, är vår loge idealisk för såväl intima som större sällskap. Njut av en bröllopsfrukost i en atmosfär där varje detalj andas kärlek.

Vid logens framsida hittar ni vårt mysiga café, där ni kan ta en paus och njuta av en bit tårta eller en lunch.

Vi förstår att varje bröllop är unikt, och vår dedikerade bröllopsplanerare står redo att anpassa dagen efter era önskemål. Från logistik till dekorationer – vi har kontakterna och erfarenheten för att skapa er perfekta dag.

Önskar ni se logen personligen? Vi välkomnar er att boka en visning.

Boka ert drömbröllop idag – en dag att minnas för alltid.

Backa Loge – där kärlekshistorier börjar.

Viktiga datum att notera för planeringen av era festligheter

Vi är stolta över att Backa Loge är en eftertraktad plats för festligheter och bröllop, speciellt under vår blomstrande högsäsong från maj till september. Vi uppmuntrar er att kontakta oss i god tid för att säkra ert önskade datum.

Observera att följande datum för 2024 är redan bokade för privata evenemang på Backa Loge:

 • 4:e maj 2024
 • 12:e till 14:e juli 2024
 • 24:e augusti 2024

Dessa dagar reflekterar när vår anläggning är fullt abonnerad, vilket bekräftar den speciella upplevelsen som väntar hos oss. Vi är här för att hjälpa er att hitta ett alternativt datum för ert evenemang och ser fram emot att vara en del av er firande.

Vad säger våra kunder?

Bröllop i logen
Återbruk oh återvinning

Hållbart och ekovänligt bröllop/fest

Vigsel

Det går bra att ha sin vigsel hos oss i vår vackra natur utomhus med fin utsikt över Fegen sjön eller på logen om det regnar. Om ni hellre vigas i en kyrka, kan ni exempelvis välja:

Tid för vigsel bokas av er direkt med kyrkans förvaltning.

Lokaler

På Backa Loge kan ni hyra våra lokaler med andra ord logen eller/och café delen. Ni kan också använda altan och trädgård, samt grillstuga. Kontakta oss om ni vill se hur de ser ut. Om ni till exempel hyr hela Backa Loge med semesterhus så är ni och era vänner de enda gästerna.

Musik och dans

Livemusik eller musikanläggning ordnar ni själva, det är i vilket fall som helst tillåtet att dansa på Backa Loge.

Övernattning

På Backa Loge finns totalt nitton sängplatser fördelade enligt följande:

Kapacitet

Cafélokalen har kapacitet för:

 • Gäster mingel: 100
 • Gäster sittande: 70

Logen har kapacitet för:

 • Gäster mingel: 150
 • Gäster sittande: 90

Personal

Först och främst har vi ett fast serveringsteam som ni inte kan välja bort. Serveringskostnader varierar lite beroende på antal gäster, val av meny och hur lång tid som festen pågår. Servis 400 kr/h. I förekommande fall är minimum 4 timmar. I personalen har vi en hovmästare och det ingår även en timmes möte med planering och uppföljning. Vi rekommenderar 1 serveringspersonal per 30 gäster vid bufféservering, vid sittande middag med bordsservering rekommenderar vi 1 serveringspersonal per 15 gäster.

Undantag!

Om dagen/tiden passar inte mig, då har ni möjlighet att välja er egen personal. I så fall ska det vara överenskommet med oss. Då hyr vi bara ut lokalerna till er. Köket ska vara städat efter festtillfället, det är cateringfirmans uppdrag.

Köket

Backa Loge har ett litet tillagningskök. Framför allt kan ni använda köket för uppvärmning eller lagning. Eventuell hyra av ugn, grill, värmeplattor, extra kylskåp eller frys kan tillkomma.

Mat och dryck

Önskar ni ett alkoholfritt bröllop/fest då hjälper vi er gärna med maten. Pris via förfrågan.

Ni beställer mat via catering eller lagar mat själva hemma. På samma sätt kan  ni ta med egna drycker (alkohol samt alkoholfri) till Backa Loge.

Glas och porslin

Glas och porslin ingår i hyran när du bokar för fest och bröllop. Här finns: vattenglas, vinglas och champagneglas. Dessutom finns det tallrikar för huvudrätt, soppor, förrätt och efterrätt samt kaffekoppar och alla bestick.

Dukning

Under uthyrningstiden ordnar ni med själva dukning eller beställer från oss/catering.

Dukar och dekorationer

Gråa dukar, vita stolöverdrag eller vita plädar finns att hyra. Eventuella bordsdekorationer får ni som hyr ordna med själva eller beställer från oss.

Storlek på borden

På logen träbord (?? bord)
På logen gamla skol träbord (?? bord)
På logen träbord (2 bord) 200 * 43 cm
I caféet trämatbord (12 bord) 180 * 78 cm
I caféet runt träbord (1 bord) d = 111 cm
På altanen trämatbord (4 bord) 150 * 71 cm
På altanen trämatbord (4 bord) 70 * 70 cm

Säkerhet och brand

För att brandsäkra vårt fina 1600-tals träloge, får ni använda bara batteridrivna ljus. På grund av detta får inga levande ljus, inga tomtebloss eller inga isfacklor förekomma på logen. Men man kan ha levande ljus på caféet.

Tänk på!
 • Med anledning av hållbar miljön får ni inte använda konfetti av papper eller plast utomhus eller inomhus på Backa Loge endast det som kan brytas ned, såsom fågelfrön, rosblad.
 • Alla möbler ska återställas i ursprungsposition i semesterhuset, logen och caféet.
 • Allt eventuellt ”skräp”/material till er fest som ni haft med er (ej matavfall) tar ni hand om.
 • Ta med en egen projektor, bildskärm och dator om era gäster vill visa bilder och filmklipp.

Rökning

Rökning är inte tillåten inomhus eller på altanen. Backa Loge är en rökfri miljö. Det finns askkoppar för rökande, fråga efter dem om ni behöver.

Tider

Vi har inga fasta start- och sluttider för festerna på logen. När er fest ska börja och sluta, bestämmer ni med oss. Tänk på att ni behöver minst två timmar till förberedelser innan festligheterna kan starta. Glöm inte att kolla med cateringföretaget hur lång tid de behöver till sina förberedelser.

Bokning

  Gör en bokningsförfrågan genom att mejla info@backaloge.se eller använda kontaktformuläret nedan.
  Meny
  Producerad av Wordpress Webbyrå Seoka