Lokala matproducenter

Vi använder i möjligaste mån lokala producenter i vårt sommarrestaurang/café. Menyn är i största möjliga mån svensk, helst lokalproducerad, helst ekologisk och säsongsanpassad. Vi har hittat lokala leverantör som syrar, fryser, konserverar och torkar svenska produkter.  I så liten utsträckning som möjligt importerad. Det är säsongen som står i fokus och avgör vad som serveras på menyn. Vi erbjuder vegetariska, veganska, glutenfria och laktosfria rätter.

  • Köttet (lamm, vildsvin, fläsk, nött, hjort) köper vi från lokala producenter och uppfödare. De som låter djuren leva så naturligt som möjligt.
  • Vi använder enbart svenska kyckling.
  • Fisk och skaldjur är miljömärkta.
  • Vi köper in mejeriprodukter, drycker, saft och sylt, senap, honung från lokala producenter.
  • Grönsaker och champinjoner kommer från lokala lantbruk i närområde.
  • Vi bakar på plats brödet och bakverk, muffins och olika bakelse från ekologiskt kulturspannmål (Limbacka kvarn) eller ekologiska kvalitetsmjöl från Slöinge (Berte Qvarn).
  • En del av produkter som vi köper in från grossister levereras till närområde eller till andra företagare. På sådant sätt samåker vara beställningar. Och tillsammans kan vi minska utsläppet.
Ett urval av lokala råvaror och närproducerade produkter, noggrant arrangerade för att visa deras färskhet och kvalitet.
Meny
Producerad av Wordpress Webbyrå Seoka