Vi använder i möjligaste mån lokala producenter i vårt sommarrestaurang/café. Menyn är i största möjliga mån svensk, helst lokalproducerad, helst ekologisk och säsongsanpassad. Vi har hittat lokala leverantör som syrar, fryser, konserverar och torkar svenska produkter. I så liten utsträckning som möjligt importerad. Det är säsongen som står i fokus och avgör vad som serveras på menyn. Vi erbjuder vegetariska, veganska, glutenfria och laktosfria rätter.
- Köttet (lamm, vildsvin, fläsk, nött, hjort) köper vi från lokala producenter och uppfödare. De som låter djuren leva så naturligt som möjligt.
- Vi använder enbart svenska kyckling.
- Fisk och skaldjur är miljömärkta.
- Vi köper in mejeriprodukter, drycker, saft och sylt, senap, honung från lokala producenter.
- Grönsaker och champinjoner kommer från lokala lantbruk i närområde.
- Vi bakar på plats brödet och bakverk, muffins och olika bakelse från ekologiskt kulturspannmål (Limbacka kvarn) eller ekologiska kvalitetsmjöl från Slöinge (Berte Qvarn).
- En del av produkter som vi köper in från grossister levereras till närområde eller till andra företagare. På sådant sätt samåker vara beställningar. Och tillsammans kan vi minska utsläppet.