Om

Jag heter Gunta Riske och brinner att välkomna gäster.  Jag tillsammans med min man, som jobbar som fastighetsförvaltare i Gislaveds kommun och våra 6 barn har börjat att driva Backa Loge (boende, sommarcafé och eventlokal) från den 1 november 2020. Vi kommer från Lettland, men vi har varit i Sverige i 8 år. Den senaste 3 år har vi förälskade oss i Kalvs naturen: sjöar, naturreservat och skogar. Jag älskar att laga ekologisk och helst närproducerad mat från grunden, som jag har planerat att erbjuda till våra fantastiska gäster. På min fritid gillar jag att träna hemma, jogga eller promenera med min hund, vinterbada/kallbada och vakna kl. 5 på morgonen.

Jag njuter av livet här och nu som den är.

 

Jag har högskoleingenjörsexam i informationsteknik.  Under de senaste 13 år spenderade jag hemma som heltidsmamma, men nu är det rätt tid att gå vidare och utveckla mig igen. Bakning, matlagning, städning, duka bord har blivit min vardag.

Från 14 års ålder hade jag sommarjobbat i mina föräldrars små privat affärskedja, café och campingplatsi Lettland. Jag älskade att göra detta när jag var ungdom och den känslan att jag har möjligheter att göra detta nuförtiden i Backa Loge, värmer upp mitt hjärta. Jag jobbade med allt som behövdes, lika i kassa och lager, lite med redovisning, städning, servera mat, duka banketter eller gör i ordning bord för måltid. Men mest med människor i affären och café.

Jag vill gärna fortsätta att vara bara ”mamma”, men Backa Loge ger mig en fantastisk möjlighet  att ta ytterligare ett steg i ”karriären” och göra de bästa som jag kan inte bara för min älskade familj men också för hela Kalvs byn och Backa Loge gäster. Det handlar inte om att tjäna stora pengar, det handlar om att göra vad man brinner för.

Om ni undrar hur ska jag hinna allt, då kan jag svara att allt gör bra om man planerar, och jag älskar att planera mitt liv. Vi ska se. Men en sak är jag sakert att barnen är inga orsaker att göra vad man verkligen trivas med.

Välkommna!