Kanotpaket

Sjön Fegen är sammanbunden med många sjöar och åar vilket möjliggör många spännande dagsturer.

Vill du njuta av här- och närproducerat lunchpaket, frukostbuffé, kvällsmat, brunch och 2-rätters lunch. Du har möjligheten att vara ute hela dagarna och samtidigt övernatta hos oss på Backa Loge vandrarhem eller sova ute på en av flera lägerplatser i Fegen naturreservat.

Från Backa Loge cafét uteservering finns det möjligheten att se bland annat fiskgjusarnas bo mitt i trädet med hjälp av en kikare. Visste ni att här häckar även storlom? Här lever många kanadagås, havstrut, rödbena, storskrake osv.

Gillar du att bada, fiska eller paddla på upptäcktsfärd med kanoter i den storslagna naturen som finns här i lugna, tystnad och vildmark i Fegens naturreservat omfattat sjön Fegen och skogar?

Fegen är ett populärt kanotvatten eftersom Kalvsjön, Svansjön och Spaden är Fegens angränsande sjöar med många små vikar, uddar och ett 70-tal öar och skär.

Fegen – Svansjön – Kalnsjön – Lillån – Ätran.

Sjön Fegen är 38 m djup och är en av de större sjöarna i sydvästra Sverige med yta på 23,4 km². Sjön Fegen ligger i tre län och tre olika kommuner, samt anses som en av mest skyddsvärda (näringsfattig) sjöar i södra Sverige.

Minst 17 olika fiskarter finns i sjön Fegen, nämligen abborre, benlöja, bergsimpa, björkna, braxen, gers, gädda, gös, lake, mört, ruda, sarv, siklöja, storsik, sutare, ål och vårsiklöjan (enbart finns i sjön Fegen!!).

Paketet per person: 2 övernattningar i dubbelrum, 2 frukostar, 1 matsäck, 1 kvällsmåltid, 1 kanot för en dag.

Förslagsvis kommer ni till Backa Loge dag 1 och checkar in för natten i vårt vandrarhem, ni njuter en härlig frukost i caféet och ger er sedan ut på sjön. Efter en härlig dag på sjön återvänder ni till Backa Loge där ni intar en kvällsmåltid. Dag 3 avslutar ni med frukost innan nya mål anträds.

Man bör vara jämna par för att boka detta paket. Önskar ni annat utseende på paketet, tex om ni är ojämnt antal personer eller fler måltider. Ring gärna så kommer vi överens.